Оранжев код за обилен снеговалеж е обявен за областите Видин, Монтана и Враца

Предупреждение за опасно време в почти цялата страна. Оранжев код за обилен снеговалеж е обявен за областите Видин, Монтана и Враца. В останалата част се очакват обилни валежи и от сняг и от дъжд. 

Пътните полицаи съветват шофьорите да карат със съобразена скорост и да тръгват на път с автомобили, оборудвани за сезона.

В прохода „Шипка” снежната покривка днес достигна до 10 см. Пътното платно там е почистено и опесъчено.

Снежна зима в половин България

В София във връзка с валежите от сняг общо 148 стегопочистващи машини са извършили обработки срещу заледяване във всички 24 района на Столична община. Обработени са пътните платна, по които се движи общественият транспорт, основни улици в районите, частично вътрешно-квартални улици, Южната дъга на Софийския околовръстен път и общински пътища.

В Природен парк „Витоша“ са извършени снегопочистване и опесъчаване на пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Репортери: Виктория Бояджиева, Георги Манев

ЗИМАТА СЕ ЗАВЪРНА: Жълт код за опасно време в 7 области

Температурите в Испания паднаха до минус 35,6 градуса (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.