Със средствата, които желаещи даряват, ще се подпомогне реализиране на филм за Христо Ботев

Кметът на Калофер - Румен Стоянов официално е получил полицейското постановление за това, че е нарушил разпоредбата да не се организират масови мероприятия с провеждането на мъжкото хоро във водите на Тунджа.

„Актът ще излезе до месец. Тогава ще стане ясно каква е сумата и ще решим дали да обжалваме или ще я заплатим”, каза още той.

Кметът на Калофер: Аз организирах хорото, ще си платя сам глобата

„Още в самия ден започнаха да се обаждат хора, които искаха да им кажа каква е сметката, за да заплатят глобата. Те бяха над 300 души. Имаше желаещи и от чужбина”, съобщи Румен Стоянов.

„Средствата, които хората искат да дарят за глобата, решихме да отидат за реализиране на филм за Христо Ботев на Максим Генчев. Има вече 60 готови минути, но предстоят още снимки, за които се изискват средства”, каза той. И допълни: „Само за първия ден имаше около 25 човека, които са внесли над 1000 лева”.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.