Според него най-вероятно ще се стигне до импийчмънт на президента

“Най-вероятно ще се стигне до импийчмънт на Тръмп. Твърде е вероятно да се стигне до отстраняване, предвид това, че на 20 януари мнозинство в Сената ще има Демократическата партия. Събитията се развиха пред очите на целия свят. Отговорността лежи на плещите на президента Тръмп. Той издаде такива призиви към привържениците си - да влязат в Капитолия”, каза в ефира на “Неделята на NOVA” д-р Румен Хичев, член на Извънредния щаб в САЩ относно щурма във Вашингтон. 

“Сформирането на щаба няма връзка със събитията около Капитолия. Щабът функционира от доста години. Става дума за координация между различни компании, които осигуряват биологични продукти за нуждите на медицината", поясни той.

Проф. Свинаров: Витамин D е основен регулатор на имунната система, не е опасен (ВИДЕО)

Според него привържениците на Тръмп са емоционално нестабилни.  “Определени кръгове от тях са расисти, неонацисти, откровени фашисти. Достатъчно е да видите някое от сборищата им, където се развяват знамена с пречупени кръстове. За съжаление, тези групи се увеличиха, след като Тръмп дойде на власт. Нямам съмнения, че ФБР ще се справи с тях”, коментира д-р Хичев. 

По думите му в един от оспорваните щати се установи, че 190 000 афроамериканци са отстранени от списъците незаконно. 

КОРОНАВИРУСЪТ ПОД МИКРОСКОП: Как се изследва COVID-19?

Д-р Хичев направи коментар и относно разпространението на коронавируса и ваксините.  

“При ваксините в САЩ няма установени странични ефекти. Такива имаше само при клиничните изпитания. Ако дадете фъстъци и орехи на 2 милиона души, 20 000 от тях ще направят алергична реакция. А от 2 милиона ваксинирани, едва 21 направиха алергична реакция", коментира още докторът. 

 

 

“Ваксината дава защита да не се разболеем, но не предотвратява риска от съществуване на вируса в горните дихателни пътища - лигавицата на носа, например. Напълно е възможно ваксинираният да зарази друг човек”, заключи специалистът.  

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ЩУРМА В КАПИТОЛИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.