При инцидента пострадаха 11 души

Свлачище затрупа 11 души в Смолян. Огромно количество земна маса се свлече върху къщата им. Под стените на две постройки бяха затрупани общо 7 деца и четирима възрастни. Всички бяха спасени.

„Не усетих нищо от срутването. Според мен всичко се случи заради дъждовете. В едната стая бяхме девет души. Около 25 души бяхме в къщата, сега спим при близък”, сподели Асен. 

Свлачище събори къща със 7 деца в нея

Той уточни, че по-сериозно пострадалото дете е с три счупени ребра и днес предстои да бъде изписано.

Зам.-кметът на Смолян Мариана Цекова каза, че пострадалите семейства ще бъдат настанени в жилища, предвидени за подобни случаи.

„Те са настроени малко скептични относно общинските апартаменти. Страхуват се, защото децата са палави и се опасяват да не се случи нещо”, разясни тя.

Зам.-областният управител на Смолян Адриан Петров обясни, че ситуацията в областта се нормализира. Няма блокирани населени места, но в различни части са се образували свлачища. Нивата на реките, по думите му, спадат и няма преливащи язовири.

„Снощи една подпорна стена в кв. „Райково” е паднала в реката. Ще направим оглед и ще се вземат действия за укрепване на брега”, информира той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.