Остава препоръката към гражданите да не предприемат пътувания до края на март

Нидерландските власти обявиха продължаване на пълното затваряне (локдаун) на Кралство Нидерландия до 9 февруари 2021 г. във връзка с разпространението на коронавируса, съобщават от външното ни министерство.

Швейцария удължава локдаунда до края на февруари

Запазва се изискването за всички пътници, включително български граждани, да представят негативен резултат от PCR тест за коронавирус, направен до 72 часа преди пристигането в Нидерландия. Остава и задължението за попълване на декларация за наличието на негативен тест за COVID-19 при влизане в страната от всички държави с „оранжев“ (включително и България) или „червен“ код чрез въздушен, морски, автобусен или железопътен транспорт (без автомобилен транспорт).

Обръщаме внимание, че изискването за представяне на негативен резултат от PCR тест за коронавирус важи и за транзитно преминаващите през летищата и пристанищата на Нидерландия. След пристигане в страната продължава да е в сила и 10-дневната силно препоръчителна карантина в домашни условия.

Германия се подготвя за локдаун до Великден

Остава и препоръката към гражданите да не се предприемат пътувания до края на март 2021 г., освен ако не е крайно наложително по семейни или икономически причини.

Нидерландското правителство взе решение и да бъдат оставени затворени учебните заведения, всички ресторанти, барове, кафенета, кина и др. Властите обсъждат евентуалното въвеждане на вечерен час.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Хага на телефон: +31 70 358 46 88 или на имейл е-mail: Consul.Hague@mfa.bg

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.