Обстановката се успокоява, спада нивото на реките и язовирите

"Нашите служители рискуват живота си постоянно, но и носят голяма отговорност за действията, които предприемат", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS старши комисар Красимир Шотаров, директор на Дирекция "Оперативни дейности" при главна Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР.

СЛЕД ПОРОИТЕ: Още наводнени села и прекъснати пътища (ОБЗОР)

"Напоследък зачестяват бедствията като пожари, наводнения и други, преди цъкълът беше на 7 години, сега наблюдаваме такива бедствия през 2-3 години. 532 произшествия са възникнали на територията на страната само в периода от 8 до 12 януари", информира още той.

"За да помогнем на гражданите, ние трябва да сме много добре подготвени във всяко отношение. Подменена е и голяма част от техниката, която вече е на световно ниво. Повишени са и изискванията към личния състав, за да можем да отговорим на очакванията на обществото", категоричен бе комисар Шотаров.

България в капана на лошото време (ОБЗОР)

"Винаги имаме информация за времето, анализираме я и я предоставяме на местните власти като предупреждение, за да се наблюдават опасните обекти", каза още гостът.

"Обстановката се успокоява, спада нивото на реките и язовирите, надяваме се това да се запази. Отменят се бедстващите и частично бедстващите положения в страната. Най-важното е, че нямаме загинали хора при произшествията през изминалите дни. Няма опасност за газопровода България - Гърция", заключи старши комисар Красимир Шотаров. 

Вода заля пътя Бургас - Созопол

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.