Снимки на спящи гвардейци обиколиха социалните мрежи

Вотът за импийчмънта на Тръмп се проведе при невиждани мерки за сигурност. Националната гвардия прегради с военни машини достъпа до Конгреса. По улиците имаше стотици тежко въоръжени войници. Не по-малко необичайно изглеждаше сградата на парламента отвътре. Конгресът се превърна в спалня за стотици военослужещи, които нямаше къде да почиват между нарядите.

Снимки на хиляди спящи войници обиколиха социалните мрежи и предизвикаха коментари. Кадрите вижте в ГАЛЕРИЯТА ТУК.

Привърженици на Тръмп щурмуваха Капитолия (ВИДЕО+СНИМКИ)

През нощта температурите във Вашингтон падат под нулата и така беше решено, че войниците могат да спят в добре отоплените коридори на парламента. Пред сградата, политиците ги посрещнаха с благодарност за ролята им за опазването на реда.

"Надявам се, че вашето присъствие ще бъде спирачка за тези, които искат да погазят Конституцията. Искам да не се излагате на риск. Искам да бъдете в безопасност. Но също така искам да чуя, че американската демокрация, нашият парламент и Конституцията са защитени заради вашия патриотизъм", заяви Нанси Пелоси - председател на Камарата на представителите.

 

 

Конгресът в САЩ ще гласува втори импийчмънт на Тръмп

 

 

YouTube замрази временно акаунта на Доналд Тръмп

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.