В България имунизационната кампания върви с добри темпове, отбеляза премиерът

"Благодаря на Европейската комисия и Урсула фон дер Лайен за отличната организация по доставките на ваксините. Това само показа колко силен е EС, когато всички сме единни. В България имунизационната кампания върви с добри темпове, над 16 000 са ваксинираните. Като правителство ние стоим изцяло зад този процес. Искрено вярвам, че именно ваксините са нашето най-голямо оръжие и спасение срещу COVID-19", написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си във Facebook.

 

Благодаря на European Commission и Урсула фон дер Лайен за отличната организация по доставките на ваксините. Това само...

Публикувахте от Boyko Borissov в Сряда, 13 януари 2021 г.

Пристигна първата пратка от ваксините на Moderna (ВИДЕО)

Днес у нас пристигна първата пратка от 2400 дози на ваксината на Moderna. Тя ще бъде разпределена само към РЗИ-София, тъй като е малко, обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

Нова по-голяма пратка от 4000 дози се очаква на 25 януари. От тях ще бъдат разпределени за РЗИ по страната.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.