Според собственика наложеното наказание е неправомерно

Вече повече от месец автомобил на частен паркинг във Варна e с поставена със скоба. Неговият собственик отказва да плати глобата, защото според него тя е неправомерна.

Неприсъствена "честитка" за неправилно паркиране

На 11 декември Светослав Стефанов оставя автомобила си на паркинга на един от търговските центрове в морската ни столица. След като пазарува, намира колата си с поставена скоба.

„Помислих, че е станало някакво недоразумение. Слязох, за да го изясним. Оказа се, че се налагат глоби, навсякъде е написано. Казах им, че тези табели мога да ги нарисувам и аз или да ги поръчам някъде”, разказа той.

Нови правила за паркиране в София от 4 януари

От МВР уточняват, че полицията няма право да поставя скоби на превозните средства, а само да съставя актове или фишове за глоби. След като става ясно, че скобата не е и на Общината, възниква въпросът има ли право охранител да закопчава коли. Въпреки че на паркинга има указателни табели, Светослав е убеден, че по никакъв начин не е нарушил правилата.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.