Време е да говорим за програми, заяви депутатът

„Този модел с аритметични мнозинства и коалиции е изчерпан. Време е да говорим за програми. Не е важно кой с кого ще управлява, а какви ще са приоритетите”. Това заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от ДПС Хамид Хамид.

„ДПС има приоритети, ще ги предложим на всички политически сили и ще видим до кого ще бъдат приближени”, каза още депутатът.

От Движението смятат, че предстоящите избори са най-важните от 1989 г. насам.

Карадайъ: Предстоят най-важните избори след 1989 г. (ВИДЕО)

„10-годишното управление на ГЕРБ оставя държавата с разградени институции, хората са настроени едни срещу други, институциите не работят. Държавата трябва да се гради наново, както след 1989 г.”, коментира Хамид Хамид.

Той е категоричен, че ДПС не е подкрепяло нито един от трите кабинета „Борисов”.

„Там, където сме гласували по предложение на управляващите, е било или за да утвърдим нашата Евроатлантическа теза, или да подкрепим идеи, залегнали в нашата програма, но предложени от управляващите”, заяви Хамид Хамид. И даде за пример данъчната политика и плоския данък.

През последните 30 години всички си измисляли митологеми за ДПС и с тях обяснявали защо няма да работят с Движението.

„После по коридорите ни гонят, по различни законопроекти искат да ги подкрепим. ДПС си има принципи, решения на своите колективни органи. Просто се създава една митологема, както срещу ДПС, така и срещу г-н Пеевски. Всеки се опита да се покаже, мислейки си, че името на Пеевски продава в медиите”, коментира Хамид Хамид.

Депутатът смята още, че президентът подпомага оставането на власт на ГЕРБ.

„Човекът, който подхвърли датата 28 март, сега поддържа ГЕРБ на власт”, каза Хамид Хамид.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.