Вижте "двойниците" на известни личности

Църква в Бразилия е отворила собствена туристическа атракция - музей на восъчните фигури, но съдейки по експонатите, посетителите едва ли ще се редят на опашки, за да ги видят, пише в. "Дейли стар".

Освен фигурите от восък в почти естествен ръст на различни папи, в музея са изложени восъчни подобия на покойни знаменитости, сред които трудно се разпознават принцеса Даяна, Нелсън Мандела, Махатма Ганди, Джон Ф. Кенеди, Елвис Пресли, Айнщайн, Чарли Чаплин, Мерилин Монро.

Восъчните "двойници" на известните личности са толкова зле изработени, че скулпторите на Музеите на Мадам Тюсо по света няма от какво да се притесняват.

Под споделени в Twitter кадри потребителят Дейвид Пакстън пише: "Църква в Бразилия решава да създаде свой мини музей на восъчните фигури. Новинарите правят репортаж. Аз го гледах и не можех да повярвам на очите си. Коментарите също си ги бива".

Гълъби със сутиени доставяли тайни съобщения през Втората световна война

"Боже, тези фигури наистина на нищо не приличат. Когато видях Елвис, ченето ми увисна до пода, а при вида на Мандела едва не припаднах", гласи един от коментарите.

"Някои восъчни фигури в действителност повече приличат на други знаменитости, отколкото на тези, за които ги представят. Ако ни бяха казали, че Елвис е Джони Кеш, щяха да са по-убедителни", гласи друг.

"Досега не можех да си представя, че при вида на Мерилин Монро ще сънувам кошмари", коментира трети потребител.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА