Той се срути при поройните дъждове

Възстановиха моста над река Места край Хаджидимово. Той се срути при поройните дъждове заради придошлите води на реката. Премиерът Бойко Борисов обеща, че съоръжението ще е готово до събота. А днес той лично пристигна на място, за да открие символично съоражението.

 

 

Вече е отворено и движението по моста над реката, асфалтирано е пътното платно, поставени са мантинелите. Остава да се възстановят и укрепят дигите на река Места.

 

 

„Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората в тези на пръв поглед малки населени места.”, заяви премиерът при откриването на моста. Той благодари на строителите и на полицаите, включили се в укрепването на моста. Премиерът обяви, че трябва да е започнало и разчистването на река Искър край Своге.

Борисов заяви още, че на пролет ще бъдат поправени дигите край реките, за да се избегнат инциденти, като от  отминалите  дни.

"Ако не бяхме давали пари за КТБ и за руските реактори, щяхме да имаме пари да заринем планината с диги. Тези пари не извират. А и сме единстената държава в Европа, която работи. Във Франция вечерният час започва в 18 часа, представяте ли си да ви кажа "След 18 часа всички по къщите"? Трябва да сме благодарни за това, което имаме", подчерта Борисов.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.