Потвърдените случаи на коронавирус в страната доближават 2 милиона и 20 хиляди

Над 1 милион души в Германия вече са ваксинирани срещу COVID-19, предаде Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато броят на новозаразените с коронавирус и на починалите от причиняваното от него заболяване остават на високо равнище в страната, а властите обмислят дали да затегнат още повече противоепидемичните мерки.

Великобритания въведе нови мерки срещу разпространението на COVID-19

Институтът "Роберт Кох" съобщи днес, че броят на ваксинираните в Германия, с население от около 83 милиона души, доближава 1,05 милиона. От вчера е била поставена ваксина на почти 80 хиляди човека.

Снощи италианският премиер Джузепе Конте обяви, че страната му първа в Европейския съюз е преминала прага от 1 милион ваксинирани срещу COVID-19.

През последното денонощие в Германия са били регистрирани близо 18 700 нови случая на коронавирус. 980 души са починали.

Чехия излезе на първо място в ЕС по относителен дял на новозаразените за 14 дни

Потвърдените случаи на коронавирус в Германия доближават 2 милиона и 20 хиляди. Почти 46 хиляди човека са починали.

Във вторник федералната канцлерка Ангела Меркел и премиерите на 16-те германски провинции ще обсъдят удължаване на локдауна, който изтича в края на месеца. Срещата, първоначално предвидена за 25 януари, бе изтеглена напред с близо една седмица.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА