Съобщава се още за близо 900 нови случая на коронавирус

Дания е регистрирала общо над 250 случая на т. нар. британски вариант на коронавируса и първи заразен с южноафриканската разновидност, предаде ТАСС, като се позова на здравните власти.

Над 1 милион души в Германия вече са ваксинирани срещу COVID-19

Датското министерство на здравеопазването съобщи днес, че до момента в страната са установени 256 заразени с новия вариант на коронавируса, идентифициран първо във Великобритания. За сравнение, на 13 януари броят им е бил 208.

По-късно датският Държавен институт за борба с инфекциозните заболявания съобщи, че в страната е открит първи случай на варианта на коронавируса, идентифициран първо в Република Южна Африка. Предполага се, че той е бил привнесен от Дубай.

Великобритания въведе нови мерки срещу разпространението на COVID-19

Институтът съобщи още за близо 900 нови случая на коронавирус и 27 починали през последното денонощие в Дания. С това общият брой на регистрираните в страната заразени надхвърли 188 хиляди. 1747 човека са починали. Над 166 хиляди заразени вече са оздравели.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.