В Букурещ са открити седем центъра за ваксинация

Броят на желаещите да се ваксинират в Букурещ е по-голям от броя на ваксините, които са на разположение в момента, което предизвика недоволство сред гражданите, които искат да се ваксинират, съобщи румънският Национален комитет за координация на ваксинирането, информира БТА.

Ваксината на Moderna пристигна в страните членки от ЕС

Регистрирането на заинтересуваните да се ваксинират зависи от количеството дози, които са достъпни в момента, обясняват от комитета.

Pfizer и BioNTech забавят доставката на ваксини само със седмица

За ваксиниране в следващите 20 дни са се регистрирали 62 182 граждани, с което пространството за регистриране е запълнено. Заради големия брой желаещи да се ваксинират сайтът за регистрация е блокирал и не е работил три часа.

В Румъния удължават извънредното положение с 30 дни

В Букурещ в момента са открити седем центъра за ваксинация, където на ден с ваксината на Pfizer и Moderna се ваксинират до 1500 души. В цялата страна работят 192 центрове за ваксинация, където дневно се ваксинират 18 240 души. В Румъния досега са ваксинирани 196 090 граждани.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.