За това алармира журналистката Стефани Майлс

Неприятните новини за пътуващите тенисисти към Мелбърн продължават всеки ден, пише gong.bg. Днес се появи неприятната новина, че и на полета на Цветана Пиронкова от Дубай към австралийския град е имало пътник с положителен тест за новия коронавирус. За този случай алармира журналистката Стефани Майлс от канадския сайт Open Court, която се е возила в самолета от Дубай, където е била Пиронкова. 

Пиронкова влезе в основната схема на Australian Open (ВИДЕО)

"Сутринта в неделя ме събудиха медицински лица, за да искат да ми взимат тест за COVID-19. Беше странно, защото имах насрочен такъв за третия ден от пристигане, а не за първия. Попитах ги дали го правят, защото е имало заразен пътник на борда, а те ми потвърдиха. Доколкото знам, все още никой състезател не е казал за това в социалните мрежи, нито пък от организаторите са го обявили", пише Майлс по повод пътуването си в един самолет с Цвети.

Това би означавало, че Пиронкова няма да има право да тренира две седмици преди началото на Australian Open. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.