Полицията разби канал за фалшиви документи за чужденци

Арестуваха пловдивски полицай от отдел „Миграция”. Той и още четирима души са с повдигнати обвинения. Задържани са при мащабна акция срещу група за изработка на фалшиви документи. Униформеният е дългогодишен служител и се смята, че е помагал на участниците в схемата. Акцията е била на територията на Пловдив, Карлово, Самоков и Ихтиман. Претърсени са 15 адреса и 7 автомобила. Иззети са заготовки за изработка на документи, машина и хартия за отпечатването им. Намерени са и пари и оръжие. Първият сигнал за съмнителната дейност на полицая е постъпил преди година.

 „Бяха иззети множество лични карти, документи и заготовки за изготвянето им. Беше намерено оръжие. Ще разследваме дали притежателят му е имал разрешение за него.  Задържаните са криминално проявени", съобщиха от полицията.

12 задържани след пореден купон в Пловдив

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.