Спешно са били евакуирани участници в репетиция за церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън

Сградата на Капитолия във Вашингтон беше блокирана днес. Затворени бяха всички входове и изходи заради "сериозна външна заплаха за сигурността". Хората, които се намираха в сградата, бяха призовани да останат там и да стоят далеч от прозорците, пише Ройтерс, цитирайки свой източник.

От западната площадка на Капитолия по нареждане на службите за сигурност бяха спешно евакуирани участници в репетиция за церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън.

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Нападението над Капитолия отвътре (ВИДЕО)

Оказа се, че служителите на силите за сигурност превантивно са наредили евакуация, след като на няколко пресечки от сградата на Конгреса бил забелязан дим. След известно време станало ясно, че той е от малък пожар на открито и няма опасност за участниците в репетицията.

Целият комплекс на Капитолия и околните улици са отцепени след щурма на привърженици на президента Тръмп там на 6 януари.

 

Източник: Ruptly

ДЕНОНОЩЕН ПОСТ: Войници остават в Капитолия, за да обезпечат дебатите (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

 

Източник: БТА