Октавиян Бекиян е обвинен в причинаване на смърт по непредпазливост

Старт на делото за катастрофата край Лесово. Ямболският окръжен съд разглежда днес процеса срещу украинеца Октавиян Бекиян. Той е обвинен в причинаване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Тежката катастрофа стана в началото на октомври миналата година. Тогава бус с 18 души в него се заби в спрял на пътя ТИР. На място загинаха шофьорът на буса и още двама мъже. 

ФАТАЛЕН СБЛЪСЪК: 3 жертви, 16 ранени при удар между тир и бус край Лесово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Делото започна след рекордно кратко разследване. Два месеца бяха нужни на Прокуратурата, за да го внесе в съда.

„Установено е, че е паркирал моторното превозно средство в продължение на часове на пътното платно. По този начин е бил преграда за движението на всички движещи се по този път”, коментира наблюдаващият прокурор Милен Божидаров.

Оставиха в ареста шофьора на тира от катастрофата край Лесово

„Той е един чудесен човек, който изглежда сломен от тези събития. Независимо от средата, в която се намира, и с наложените ограничения, му личи, че е един обикновен гражданин. Той се е примирил с това си състояние, но не е преглътнал факта, че е участвал в тези събития”, каза адвокатът на обвиняемия Светослав Михов.

Бекиян се призна за виновен и поиска делото да се гледа по съкратеното производство.

Репортер: Димитър Иванов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.