Звездите се връчват за пръв път на виртуална церемония пред виртуална публика

Следва новина за любителите на кулинарното изкуство. Френският готвач Александър Мазия бе удостоен с три звезди от известния френски гастрономически гид "Мишлен" за ресторанта си в Марсилия.

Александър Мазия е единственият готвач, който се изкачи в престижната класация на "Мишлен" за 2021 г. и с него френските готвачи с три звезди на "Мишлен" вече са тридесет.

Мазия, който е на 44 години, е роден и живял до петнадесетата си година в Конго. Той е майстор на смесването на вкусове, а блюдата му избухват в аромати и цветове. В ресторанта му се използват над двеста вида подправки, които са в основата на кухнята на Мазия.

По две звезди на "Мишлен" получиха ресторант "Марсан" в Париж на майсторката Елен Дароз, която превръща в съвременни блюда традиционни продукти от югозападна Франция и "Ла Мериз" на Седрик Декерт в Елзас, който предлага традиционна кухня със специални сосове. Общо 54 нови адреса са включени в гида с първата си звезда.

Как несъществуващ ресторант в Лондон стана номер 1 (ВИДЕО)

А 33 заведения са отличени със "зелена" звезда за екологично отговорната си дейност. Кулинарната библия "Мишлен" тази година адаптира церемонията по награждаването в Париж заради пандемията. 

Звездите се връчват за пръв път на виртуална церемония пред виртуална публика, излъчвана от панорамния ресторант "Жул Верн" на втория етаж на Айфеловата кула.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.