Броят на заразените надмина 24 милиона

"Емпайър Стейт Билдинг" в Ню Йорк тази нощ беше осветена в пулсиращо червено, символизиращо биещо сърце, в памет на 400-те хиляди американци, починали с COVID-19.

Броени часове преди встъпването си в длъжност като президент на Съединените щати, Джо Байдън участва в церемония в памет на 400-те хиляди жертви на COVID-19 в страната. Заедно с него беше и избраната за вицепрезидент Камала Харис. Събитието се проведе близо до мемориала на Ейбрахам Линкълн в американската столица и е първото, с което федералното правителство официално изразява почитта си към жертвите на пандемията.

 

 

"За да лекуваме, трябва да помним. Понякога е трудно да помним, но така се изцеляваме. Важно е да то направим като нация. Затова сме тук. Между залез слънце и здрач нека запалим светлините в мрака и помнете всички, които загубихме", заяви Байдън.

След едноминутното мълчание, камбаната на Националната катедрала би 400 пъти. Броят на заразените в Съединените щати надмина 24 милиона, като новите случаи за миналата седмица са 200 хиляди.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.