Вижте неговия разказ

Мъж твърди, че родителите му са починали заради липса на лекарства и адекватни медицински грижи. Според разказа на Юлиан Георгиев двамата са били приети в болницата в Перник с положителни PCR тестове. Те постъпили в лечебното заведение на 18 декември.

Починаха пациенти с COVID-19, оставени на стълби пред болница с кислородни маски (ВИДЕО)

„И двамата бяха почти здрави. Майка ми имаше температура 37,5 градуса само един ден, а баща ми нямаше неразположения. След четвъртия ден обаче майка си влоши. Каза ни, че не може да диша и е извикала лекарка. Тя обаче й отговорила, че това са симптомите на коронавирус и не я е прегледала. На 22 декември майка ми е интубирана. Била е с двустранна пневмония и ниска сатурация", разказа Юлиан. 

9% от медицинските грешки са от лекарска небрежност

По думите му междувременно лечението на баща му вървяло добре. „Трябваше да бъде изписан на 30 декември. Тогава обаче ни казаха, че трябва да остане още няколко дни в болницата. На 1 януари той сподели, че не се чувства добре. Извикал лекар, но никой не се отзовал. Хората, които са били с него в стаята, отишли да потърсят помощ. След това баща ми спря да ни вдига телефона. Свързахме се с болницата, тъй като сме под карантина и нямаше как да отидем. Така разбрахме, че е приет в реанимация на 1 януари. Разбрахме още, че лекарствата му са останали в стаята. На 2 януари ни казаха да купим необходимите медикаменти и да ги занесем. Баща ми почина 7 януари", сподели още мъжът.

За NOVA директорът на болницата заяви, че в момента тече вътрешна проверка. Резултатите от нея трябва да излязат днес.

Повече гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.