Сирената често ставала обект на вандалски прояви

Локомотив удари камион на железопътен прелез край мездренското село Крета. Машинистът опитал да намали скоростта, за да предотврати сблъсъка, но не успял. Инцидентът е станал с бързия влак Варна-София, в който са пътували около стотина човека. Случаят стана повод  отново да се заговори за спазването на правилата при преминаване през железопътни прелези.

„Пълен абсурд“: Жена твърди, че е пред нервен срив заради съобщенията за носене на маска в автобуса

"Шофьорът на камиона е пренебрегнал звуковата и светлинната сигнализиация. На локомотива са нанесени щети, а машината е излязла през септември от почти пълен ремонт, за който са платени около 360 000 лева. Той ще бъде извън строя поне четири месеца, а в момента има недостиг на подобни машини", заяви инж. Борислав Аврамов, главен ревизор по безопасност- НКЖИ. 

По думите на експертите много от хората, живеещи в района, се оплакват от шума от звуковата сигнализация и сирената често става обект на вандалски прояви. Има и множество подадени жалби.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.