Марияна Николова е проверила как се спазват противоепидемичните мерки при обслужването на туристи

Министърът на туризма Марияна Николова посети изненадващо обекти и туристически дестинации в община Асеновград - Асенова крепост и Нареченски бани, съобщиха от общинския пресцентър, информира БТА.

Николова е разгледала Асеновата крепост и е проверила как се спазват противоепидемичните мерки при обслужването на туристи. Николова изненада и кмета на село Нареченски бани Димитър Бакалски. Нареченски бани е известно с лековитата си минерална вода и двата санаториума за лечение.

Обсъждат всички ресторанти да заработят при условията за хотелските заведения

Заради въведените противоепидемични мерки е намалял туристопотокът, както и този, на хората, които ползват балнео услугите, е споделил Бакалски. Към момента в двата санаториума има около 60 души, е допълнил кметът на селото.

Кабинетът обсъди разхлабването на мерките в някои сектори и бизнеси

Димитър Бакалски е помолил за съдействие министър Марияна Николова по отношение на стопанисването и облагородяването на централния парк, който в момента е под опеката на Министерството на здравеопазването. Озелененото пространство е с обща площ около 20 декара и не е в добро състояние. В него могат да се срещнат редки дървесни видове. Там е разположен водопитеен павилион с минерална вода, който може да бъде ползван от нуждаещи се за лечение.

Вицепремиерът Николова: Очакваме по-малък спад на туристите за зимния сезон в Пампорово

Идеята на Бакалски е паркът да стане собственост на община Асеновград, за да се открие възможността да започнат дейности по възстановяването и облагородяването му, посочват още от общината.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.