Експертизите показват, че е седнал е зад волана след употребата на три различни упойващи вещества

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Кристиян Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков.

На 19 април 2020 г. джип, управляван от 22-годишния Кристиан Николов, се вряза в автомобила на Цветков, който минути по-късно изгуби живота си.

Това се случи на столичния булевард „Черни връх”. Още от деня на инцидента Николов е в ареста, а оттогава той направи няколко опита да излезе на свобода.

Последният от тях беше на 8 януари, когато магистратите от Софийския градски съд решиха, че това не трябва да се случва, защото според петчленния състав на съда, ако излезе на свобода, Николов може да извърши ново престъпление.

Обвиненият за катастрофата с Милен Цветков: Ще съдействам в процеса

Кристиан Николов е в ареста от близо 9 месеца. 

Досега са направени няколко експертизи. Те показват, че 22-годишният Кристиан Николов е карал джипа си с 99 км в час при позволени 50. Седнал е зад волана след употребата на три различни упойващи вещества.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.