Лейди Гага изпълни американския химн

Певицата Лейди Гага изпя химна на САЩ в началото на церемонията по инаугурацията на новия американски президент Джо Байдън. Певицата изпя химна със златен микрофон под съпровода на оркестъра на американските военноморски сили.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Изпълнителката беше облечена в тоалет на "Шиапарели" - черен топ и огромна червена пола. Гага бе заложила и на огромна брошка във формата на гълъб, носещ клонка – символ на мира.

След нея в тържеството се включи Дженифър Лопес. Певицата с ангелски глас изпя This land is your land и America is beautiful, след като Камала Харис положи клетва като вицепрезидент на САЩ. Лопез бе избрала тоалет изцяло в бяло. 

Лейди Гага и Джей Ло ще пеят на церемонията по встъпване на длъжност на Байдън

След клетвата на президента Байдън и речта му, кънтри звездата Гарт Брукс изпя а капела "Amazing Grace" и призова всички американци да изпеят заедно с него последния куплет на песента, независимо къде се намират. Брукс е близък със семейството на Байдън.

Актьорът Том Ханкс ще води 90-минутно вечерно тв шоу, което ще се излъчва от много тв мрежи като алтернатива на традиционните балове. В него ще участват създателят на "Хамилтън" Лин-Мануел Миранда, Брус Спрингстийн, Джон Леджънд, Кейти Пери, Деми Ловато, Джъстин Тимбърлейк, Бон Джоуви.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.