По проект отсечката е била ремонтирана за 4.5 млн. лева, местните обаче отричат

Десетки жители на няколко родопски села излязоха на протест. Причината - опасен път в изключително лошо състояние. Преди години са били дадени милиони за ремонт на отсечката, но резултатът след зимата е плачевен. По случая започна работа и прокуратурата.

Монтираха 14 еднакви пътни знака на 300-метрова улица (ВИДЕО)

Четири родопски села - Ситово, Лилково, Брезовица и Плочник всеки момент може да останат откъснати от света. Единственият път, който води до тях, не само е в окаяно състояние, но и част от него се срути и попадна в близко дере.

В бедстваща ситуация, с непроходим път, се оказаха жителите на четирите населени места. Над десет километра от участъка е черен път, без асфалт, на места и опасен.

„Необходими са броени сантиметри, за да бъде отцепена цялата отсечка и да бъде ограничен достъпът на хората до домовете им”, каза местен жител. 

 

 

Линейка по този републикански път не може да стигне до селата. Шофьорите, които доставят хранителни продукти, също отказват, а жителите са в безизходица.

Проблемът с пътя изкара хората на протест. Оказа се, че през 2009 г. държавата е отпуснала средства за цялостен ремонт на отсечката - 4 млн. и 300 000 лева.

„Там е описано, че пътят е изграден с канавки, водостоци и каквото още се сетите. Такова нещо никога не е правено”, обясни кметският наместник на село Ситово Ведилина Вранчева.

Защо асфалтираха улица в София, докато вали дъжд? (ВИДЕО)

„Този път е частично ремонтиран през 2009 г. и процедурата е прекратена. До село Лилково няма трайна настилка. Направена е част от отводнителната система и подпорните стени и е поставена трошено-каменна настилка. След дъждовете се е активизирало свлачище. Надяваме се от другата седмица да започне аварийният ремонт”, коментира директорът на Областното пътно управление инж. Йордан Калев.

Прокуратурата и икономическа полиция започват разследване къде са парите. От Областното пътно управление обещаха укрепителен ремонт, защото за цялостен средства няма.

Полагат асфалт върху наводнена улица в София (ВИДЕО)

ПОМОГНИ СИ САМ: Мъж от Русенско доброволно почисти и ремонтира междуселски път

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.