Над 10% от имащите право на вот не са решили за кого да гласуват

Седем партии влизат в парламента у нас, ако изборите бяха днес. Това сочи моментна снимка на електоралните нагласи на „Галъп”, направена в периода 7-15 януари 2021 г. сред 1010 души по метода „лице в лице“." Според експресното проучване първа политическа сила ще бъде ГЕРБ в коалиция със СДС с 22,9% от гласовете. Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма. Изследването е проведено между 7 и 15 януари 2021 г. сред 1010 души по метода „лице в лице“. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

Втори са БСП с изоставане от близо три на сто. На трето място избирателите класират партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", като очакваният процент гласове са 12, 4. Четвърти са ДПС с подкрепа от близо 11 на сто.

„Галъп”: Все повече българи подкрепят отваряне на 21 декември

Според „Галъп” в парламента ще намерят място и „Демократична България”, „Обединените патриоти” и коалицията „Изправи се.БГ” с „Отровното трио”.

Над 10%а от имащите право на глас не са решили за кого да пуснат бюлетина.

Данните са част от ежемесечната независима изследователска програма. Изследването е проведено между 7 и 15 януари 2021 г. сред 1010 души по метода „лице в лице“. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.