Има задържан

Специализираната полицейска операция по противодействие на наркопроизводството и разпространението на дрога е проведена вчера. Действията са осъществени от служители на отдел "Криминална полиция" в ОДМВР – Бургас и колегите им от РУ – Несебър под наблюдението на прокуратурата.

Разбиха оранжерия за марихуана във Варна (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Бургас 

В рамките на акцията е предприето претърсване на хотел в "Слънчев бряг", съобщиха от пресцентъра на  МВР. На последния етаж криминалистите установили, че две стаи, стопанисвани от 47-годишен мъж от Несебър, са изцяло оборудвани и приспособени за наркооранжерия, в която, при всички необходими условия, били отглеждани над 100 конопени растения в саксии.

АКЦИЯ СРЕЩУ ДРОГАТА: Задържаха наркотици за над 3,5 млн. лв. в Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Бургас 

Намерени и иззети са: ръчно изработени и съобразени с кубатурата на помещенията филтри за неутрализиране на отделяната от растенията миризма; 11 нагряващи лампи с алуминиеви рефлектори, пригодени за отдаване на изкуствена светлина; специално инсталирана вентилационна система; уред за измерване на температура и влага; преобразуватели за ток; пет туби с различна вместимост, съдържащи различни подхранващи и наторяващи течности.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство. Събраните до момента материали са докладвани на Бургаската районна прокуратура и под нейно ръководство разследването продължава.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.