Вижте кой наш сънародник и защо се обърна към най-богатия човек в света

Българинът Любомир Владимиров е разработчик на видеоигри. Към този момент той работи върху симулатор, с тематика, близка до плана на Илон Мъск за колонизация на Марс.

Играта, наречена Mars is Flat, се отличава с емблематични дизайни, изработени от фирмите на Мъск. Сред тях са електрическата кола Tesla Cybertruck и ракетата SpaceX Starship.

Илон Мъск избра мястото на първата обитаема станция на Марс

Любомир обаче има и по-грандиозна идея. Той иска да използва оригиналните имена и лога на компанията на Мъск. Задачата не е лесна, предвид факта, че те са запазена марка и ползването им без разрешение е противозакононно.

Затова Любомир измисля интересен начин, за да се добере до заветното разрешение, и то не от кого да е, а от самия Илон Мъск.

Всеки ден в продължение на почти половин година българинът изпраща съобщения до Мъск в Twitter с молба да използва така важните за проекта му лога. Във всяко послание Любомир отбелязва, че няма да спре да пише, докато не получи отговор.

И чудото се случва! На 154-я ден най-богатият човек в света отговаря на Владимиров.

„Можеш да „откраднеш“ логата и имената на Tesla и SpaceX, а ние вероятно няма да те съдим за това“, лаконичен е Мъск.

В мрежата тръгва вълна от реакции. Любомир обаче казва, че е напълно удовлетворен от отговора на Мъск. Връща му дори последващо съобщение, което гласи: „Бих искал да дам на SpaceX 80% от печалбите от играта. По този начин тя не само ще забавлява хората и ще предизвиква интереса им към Марс, но всъщност ще ви помогне да реализирате идеята си“.

Мъск редовно комуникира с хора през социалните мрежи. Той коментира дори шаржове, които му изпращат собственици на Tesla.

Първите космически туристи подписаха договор за пътуването си

Илон Мъск прогнозира кога ще кацне човек на Марс

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.