Японският премиер обаче обяви, че е решен да реализира Игрите

Японското правителство е стигнало до заключението, че Олимпийските игри в Токио трябва да бъдат отменени заради пандемията от коронавирус, пише в. „Таймс”. Британското издание посочи, че се позовава на неназован високопоставен член на управляващата коалиция, предаде Ройтерс.

Без задължителна ваксина срещу COVID-19 на олимпийските игри

Япония обаче остава твърдо решена да проведе олимпийските игри през това лято. Думите са на премиера Йошихиде Суга. Изявлението му дойде само час след като британският вестник обяви, че властите в Токио са се отказали да организират игрите заради коронавируса. Лятната олимпиада вече беше отложена с една година и засега е предвидено да започне на 23 юли 2021 г.

„За мен това е абсурдно! Чудя се кой ще поеме отговорност за тази информация. Аз си взех поука. Явно не трябва да вярваш на дадена статия, само защото е на „Таймс”, коментира президентът на Японския олимпийски комитет Ясухиро Ямашита.

ВЪПРЕКИ COVID-19: Япония е решена да проведе олимпиадата в Токио

Страната бе засегната по-слабо от пандемията, в сравнение с други развити икономики, но неотдавнашен скок в броя на инфекциите я принуди да затвори границите си за чужденци, които не живеят в Япония, както и да обяви извънредно положение в Токио и други големи градове.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА