Той поиска да „открадне” логото на SpaceX и Tesla

Българин поиска да „открадне” логото на SpaceX и Tesla и получи разрешение да го направи лично от Илон Мъск. Вдъхновен от него, Любомир Владимиров от Пловдив създава играта „Mars is Flat”. Тя разказва за колонизацията на Червената планета. В нея българинът решава да включи електрическата кола Tesla и ракетата SpaceX.

„Най-логичното нещо беше да се опитам да вкарам оригинални лога, името на Мъск и неговата фирма. Играта може да работи с алтернативни имена, но до голяма степен се губи „чарът” и ефективността ѝ”, каза създателят на играта.  

Българин поиска да "открадне" логото на SpaceX, Мъск лично му позволи (СНИМКИ)

Любомир писал десетки имейли до Мъск. Не получил отговор, но не се отказал, само сменил тактиката. Писал всеки ден до него едно и също съобщение. Във всяко българинът отбелязвал, че няма да спре да пише, докато не получи отговор „да” или „не”. 154 дни след първото запитване най-богатият в света отговорил.

„Можеш да „откраднеш“ логата и имената на Tesla и SpaceX, а ние вероятно няма да те съдим за това”, гласи отговорът на Мъск.

„В момента, в който се събудих, видях, че много приятели са ми писали, че той е отговорил. След това влязох, за да го видя с очите си и да повярвам. Всеки ми казва - почини си един-два дни, за да го отпразнуваш. Реално обаче отговорът ме направи още по-амбициран и започнах да работя по играта, дори повече”, обясни Владимиров.

Илон Мъск избра мястото на първата обитаема станция на Марс

В отговора си до Мъск, Любомир му обещава 80% от печалбите на играта за проекта SpaceX. „За амбициозната цел, която си е поставил, ще му трябват доста сериозни ресурси. Най-вероятно, това, което аз ще успея да допринеса, няма да е кой знае колко голяма капка в океана”, допълни още създателят на играта.

Макар и лаконичен, отговорът на Мъск се превръща в допинг за Любомир Владимиров. „Няма нещо, което да не ме вдъхновява. Целият му начин на мислене и идеология, всичко е вдъхновяващо. Визията, която има за бъдещето, е много интересна, както и начинът, по който инвестира ресурсите си”, каза още той.  

Затова и Любо не е спал в последните 30 часа, за да завърши по-бързо своята игра. „Има конкретен брой часове в едно денонощие и те са вече крайно недостатъчни”, заключи Любомир.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.