Той информира за намеренията във Facebook

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви новина във Facebook, свързана със спортния комплекс „Червено знаме”. Той информира, че на мястото му ще бъде построена многофункционална зала, пише gong.bg.

МАШИНА НА ВРЕМЕТО: Комплекс "Червено знаме" - бившата фабрика за шампиони (ВИДЕО)

„На „Червено знаме” ще изградим многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито. Инвестициите на Министерството в спортната инфраструктура в София от 2015 г. насам са на обща стойност от 35 181 521 лева”, пише Кралев.

На ”Червено знаме” ще изградим многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за...

Публикувахте от Krassen Kralev в Събота, 23 януари 2021 г.

 

„Във връзка със засиления интерес към инвестиционните намерения за спортен комплекс „Червено знаме“, Министерството на младежта и спорта има разработено предпроектно проучване, което вече е представено на инвеститори с интерес към обекта. Работните разговори, свързани с проекта, бяха временно преустановени поради пандемичната обстановка”, добавя още министърът.

Терените на комплекс „Червено знаме” ще бъдат използвани само и единствено за изграждане на спортна инфраструктура.

„Предпроектното проучване и параметрите за строителството са съобразени изцяло с устройствения план на Столична община, който отрежда зоната, в която са разположени терените, да е отредена за спорт и атракции с градоустройствени показатели, както следва: плътност – 25%, кинт – 0,5%, озеленяване – 40 %”, става ясно от публикацията на Кралев.

Изграждат нова боксова зала в Сливен

Прогнозната стойност за изграждането на спортния комплекс възлиза на над 120 млн. евро. Предвижда се изграждането на многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито и други.

„Принципал на държавно дружество „Сердика спортни имоти“ АД, в чийто капитал са включени терените на комплекса, е Министерство на младежта и спорта. Разпореждане със собствеността на дружеството става чрез разрешение от страна на принципала и със съгласието на Министерски съвет”, уточнява още той.

Кралев посочва, че Министерството се е доказало многократно като добър стопанин на спортните обекти.

„През 2015 г. ни предоставиха за управление плувен басейн „Спартак“, тъй като Столична община не успя да се справи с неговото стопанисване. Година по-късно един от най-добрите ни плувци Петър Стойчев стана наемател на басейна и с наша помощ отново го превърна в отлично място за тренировки. За подобрения на басейна сме инвестирали близо 400 000 лева”, коментира министърът.

„Министерството на младежта и спорта е отличен мениджър на спортните обекти, които стопанисва”, категоричен е спортният министър.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.