Полетът им му дава усещане за безбрежна свобода

Един от най-добрите ортопеди у нас, който се занимава с артроскопска травматология, обича да снима птици. Защо точно пернатите стават негови любими обекти и какво го насочва към медицината, в днешното издание на рубриката "Зад маската" в предаването "Пулс" по NOVA NEWS говори доц. Владимир Русимов, началник Клиника по артроскопска травматология във ВМА.

Сбъднал е мечтата си да работи това, което харесва, във фамилията му има много лекари, а майка му е дерматолог.

Решава да избере тази сфера покрай спорта, където се е срещал с травми. Това, че вижда резултата скоро след свършената работа, динамиката в хирургията, напрежението, адреналина и добрия резултат, му дават удовлетворение.

ЗАД МАСКАТА: Хирургът, който обича да снима слънчогледи (ВИДЕО)

По думите му травмите в раменната и колянната стави не са само при спортисти, а при всички хора главно от 45 до 65 г.

Покрай нов фотоапарат и кръжок в училище се запалва по фотографията. За него тя е магическа и му дава баланс.

Обича да снима природата, а най-любими са му птиците, защото са динамични. Полетът им му дава усещане за безбрежна свобода. Фотографията му помага да избяга от стреса.

Дългосрочни планове не си прави, мечтае за пътуване до Филипините.

Цялото интервю гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.