Виктор Леков написа приказка за кокошките, а непозната жена реши да я издаде

Шестгодишно дете издаде първата си книга. Виктор Леков написа приказка за кокошките, а непозната жена реши да я издаде.

Виктор предпочита приказките да му бъдат четени, но може и сам. Остава му година, докато стане първи клас, а отдавна може да чете и пише. Вече е написал и първата си книга.

„Разказва се за кокошки, които избягали и стопанинът им обикалял по света да ги търси”, разказва Виктор.

Той се научил да чете в дните на най-строгата карантина миналия март.

Гери Дончева написа нова детска книжка

„Успяхме да прекараме няколко месеца плътно заедно, в които го опознахме, той порасна пред очите ни - започна да пише, сам се научи да пише гледайки буквички”, разказва майката Боряна.

Приказката е сякаш метафора за дните затворени у дома и желанието да избягаш на някой далечен остров. Точно там, в историята на Виктор - кокошките се почувствали за първи път свободни.

Впечатлена от разказа, майката на Виктор я публикува в група за детски приказки. Непозната жена предложила да я направи на книга.

Тръмп - герой на детска книжка в образа на... картоф (СНИМКИ)

„В момента, в който прочетох книжката на Виктор за кокошките и най-вече за приключението на техния стопанин, който тръгнал да ги търси, реших, че тази приказка трябва да има свой собствен дом, аз си я представих, като една хубава книжка”, разказва Весела Василева.

Познатият на поколения въпрос - какъв ще станеш, когато пораснеш - за Виктор има естествен отговор.

„Автор, разбира се. Щом сега пиша приказки, значи ще стана автор, когато порасна”, заявява Виктор.

Във всяко дете живее по един голям откривател. За да не остане скрит, е нужно да бъде видян.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.