Името на творбата е "Мравин и планетата гора"

Детската книжка "Мравин и планетата гора" разбуни духовете в социалните мрежи. В нея авторката с псевдоним Великан Василева разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му помагат две крилати дами, които живеят заедно. Героят среща и два мъжки лебеда, които са "заедно", защото се обичат.

В мрежата се появиха полюсни реакции и коментари след излизането на книжката. Имаше и коментари като "Пазете децата".

„Идеята тръгна от необходимостта децата на еднополови семейства да могат да се припознаят с приказните герои от книжките. Те обичайно са първото нещо, с което децата растат. Те не намираха свой герой и това е причината такъв да бъде създаден. Книжката обаче е за всички, не само за децата на еднополови семейства“, разказва Елена Генова.

„Функцията на приказките е да изследваме света. Има най-различни приказки и в тази възраст със сигурност не се влиза в много детайли. Децата сигурно няма и да обърнат много внимание на конкретната идея в приказката“, казва психологът Анна Жукивская, психолог от фондация „Сингъл степ“.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.