В цялата страна се очакват валежи, обявен е жълт код за силен вятър

Градушка удари южните квартали в София. За това сигнализират наши зрители в "Моята новина". Малките ледени топчета били примесени със сняг. В други части от столицата вали суграшица.

Градушка е паднала и в хасковското село Големанци. Наши зрители сигнализираха, че е с размер на грахово зърно.

А в Габрово след високите температури през уикенда, днес капризите на времето донесоха сняг. Наши зрители ни изпратиха снимки от снежната буря, която се е разразила в балканския град.

За днес е обявен жълт код за силен вятър в цялата страна. Валежи от дъжд, а на места - и от сняг, също се очакват в страната. Застудяване и валежи ще има и през следващите дни. През нощта срещу вторник от северозапад ще завали сняг. Във вторник и сряда валежи ще има почти навсякъде у нас – предимно от сняг. Температурите ще се понижават. В четвъртък и в петък сутринта ще се задържи сравнително студено, но почти без валежи.

Очакваме и вашите сигнали в рубриката ни ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.