Пускането на съоръжението е било осуетено с полиция

Строителство на незаконен водопровод в момент на полагане на около 120 метра тръби в изкоп бе разкрито снощи в ромския квартал "Република" в Хасково. В подготвения канал били положени чисто нови тръби за отвеждане на питейна и отпадни води. 

Жители на две села останаха без вода над 30 часа

Пускането на съоръжението по ул. "Ятак" е било осуетено от екипи на ВиК - Хасково, служба "Контрол на обществения ред и законност" в общината и полицията.

Снимка: БТА

"Сигналът бе получен на един от нашите телефони, каза главният инженер на ВиК инж. Лозко Лозев. По думите му към канала са били приготвени около 10 връзки. Лозев обясни, че това е опит за кражба на вода.

Снимка: БТА

Водата от язовир „Тича" продължава да е негодна за пиене

От ВиК съставиха протокол срещу неизвестен извършител. Оказва се, че багерът, с който е направен изпопът, е нает съвсем легално, казаха от фирмата. Но кой точно го е наел засега не се знае.

Живеещите на ул. „Ятак“ не бяха словоохотливи. Те отказаха да разговарят с журналисти.

Снимка: БТА

Инж. Лозев уточни, че засега е бил съставен протокол за незаконно строителство срещу неизвестен извършител. Предстои да се изясни дали домакинствата в района имат водомери.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА