От „Пътна полиция” апелираха водачите да се съобразяват

Сняг ще завали още тази нощ в Северозападна България. В следващите дни ще обхване и останала част от страната. Жълт код за силни снеговалежи е обявен в Източна България. В София се очаква снежната покривка да е около 15 см. От „Пътна полиция” казаха, че са готови за опасното време. Възможно е да има преспи по пътищата, както и паднали клони и дървета. Допълнителни екипи ще регулират движението, ако ситуацията наложи да се затварят проходи. Апелът към шофьорите е да тръгват на път само ако е необходимо. 

Връхлита ни снежен циклон

 

„От началото на годината са загинали 23 души на пътя. Всеки ден загива по един човек. От нас и поведението ни зависи дали това ще продължи. Очакваме от водачите да бъдат отговорни при тези условия”, заяви пред журналисти гл. инсп. Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция”.

Най-сериозно ще е положението на проходите в Стара планина. Ще се проверяват сериозно товарните автомобили.

„Причината за тази валежна обстановка е един средиземноморски циклон, който минава. В София директно ще завали сняг още в часовете преди обяд, като валежите ще продължат целия следобед и през нощта срещу сряда”, обясни Христо Христов, дежурен синоптик към НИХМ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.