Според съдиите са необходими още писмени доказателства

Варненският апелативен съд отложи делото за влаковата катастрофа в Хитрино, станало преди малко повече от четири години. Причината е, че според съдиите са необходими още писмени доказателства, защото има съмнения за пристрастност на част от вещите лица по делото.

Делото за трагедията в Хитрино - отново в съда

Защитата на подсъдимите поиска и повторна експертиза на релсите, тъй като според тях катастрофата е станала вследствие от неизправност на железния път. Припомням ви, че при инцидента през декември 2016 година загинаха 7 души, а десетки къщи бяха разрушени. Дали ще има такава повторна експертиза на релсовия път предстои да бъде решено.

„Там е имало специфичен урегулиран участък, съгласно, който скоростта е трябвало да бъде два пъти по-малка. Това, че подсъдимите не са се съобразили и не са взели конкретни мерки, за да изпълнят и не са съблюдавали тези знаци е първопричината за настъпилото събитие”, каза Николай Димитров, адвокат на пострадалите.

„Счупи ми ребрата, изби ми нокти, целия бях потрошен и днес научавам, че железния път е виновен. Те не спазват скоростта, не спазват указанията на светофарите. Как ще е виновен пътят?”, сподели Николай Стойков,  потърпевш от инцидента.

ПРИСЪДИ СЛЕД ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО: Какво доказа експертизата в съда?

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.