В момента той е в процес на строителство

Нова авария с тръбопровода за отпадни води във Варненското езеро. От общината в града съобщиха сами за спукването на тръбата и частично изтичане от нея. Тръбопроводът в момента е в процес на строителство, а от месец септември е временно положен по дъното на езерото.

ОТ "МОЯТА НОВИНА": Водата във Варненския залив е силно замърсена (ВИДЕО)

След сигнала е разпоредено на фирмата изпълнител да установи причините за аварията. Назначена е и проверка от РИОСВ. Все още не е ясно какво е количеството отпадни води, които са изтекли във Варненското езеро.

Ремонтират тръбата, замърсяваща водата във Варненския залив

„При първа възможност през следващите дни, при по-благоприятни метеорологични условия и възможност за работа по море, ще бъдат предприети съответните действия”, заяви Христо Иванов - зам.-кмет на община Варна.

„Тръбопроводът е положен по временно трасе, строителството още не е приключено и всички дефекти, които се получават в момента, се отстраняват от фирмата изпълнител”, каза още той.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.