Потърпевшият твърди, че е нападнат безпричинно

Брутално нападение в Пловдив. Мъж беше пребит от група младежи, докато се прибира към дома си. Случката се разиграла на улица „Прохлада“ в квартал „Изгрев“, точно срещу специализираното училище за деца с увреден слух.  Потърпевшият твърди, че е нападнат безпричинно, след като младежите му поискали „огънче”. Заради страх от отмъщение пребитият мъж поиска да скрие лицето си.

Пребиха с метален бокс шофьор в градския транспорт

Бруталното нападение е заснето от охранителните камери на близките къщи.  В неделя около 21 часа Димитър се прибирал сам към дома си в квартал “Столипиново“, където живее от години. Както обикновено за по-сигурно и същата вечер минал покрай  училището за деца с увреден слух. Изненадващо обаче този път бил пресрещнат от група младежи, които го спират на улицата.  

„На входа на училището имаше 4 деца. Искаха ми „огънче”, дадох им. После направих две-три крачки пак ми искаха. Върнах се и им подарих запалка”, разказва пострадалият.

След това мъжът се обръща и тръгва по пътя си, но в същия миг е нападнат в гръб.

АГРЕСИЯ: Младеж удря и рита безпомощен мъж (ВИДЕО)

„Взеха да ме бият. През това време им говорих, че не са хубави тези работи. Не знам поради какви причини изведнъж спряха. Поне 20-30 удара понесох. Два пъти паднах на земята. Изправих се. В един момент спряха и побягнаха”, споделя още Димитър.

Потърпевшият описва нападателите си – 7 младежи на видима възраст между 13 и 16 години. В групата имало и две момичета. Димитър твърди, че е жертва на непровокирана агресия. Никой от близките къщи не се е притекъл на помощ. По улицата не минавали и други хора.

Отново побой и обиди между ученички в Пловдив

Още същата вечер мъжът е подал жалба в полицейското управление в квартала. Извадил си е и медицинско свидетелство. Нараняванията са по лицето, гърдите и краката му. Според полицията става дума за хулигански действия, извършени от обикаляща по улиците група  младежи. От МВР съобщиха, че служителите от детска педагогическа стая издирват и установяват децата, участвали в нападението.

Криминалистите проверяват по списък непълнолетните лица, които се водят на отчет при тях с цел проверка на тяхната съпричастност и установяване на извършителите на побоя. А Димитър ще търси правата си в съда.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.