Кремъл обяви, че няма вариант за преговори с протестиращите

Няма вариант, в който Кремъл да преговаря с протестиращите в Русия. Това заяви говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков.  Той нарече хората, които искат освобождаването на опозиционера Алексей Навални "нарушители на закона". Защото не били мирни протестиращи, а всъщност те нападали полицаите. Според говорителя на Кремъл преговори с такива хора са невъзможни. Той отрече също да е имало полицейско насилие.

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ В ЗАЩИТА НА НАВАЛНИ: Над 3000 арестувани в Русия

Междувременно от Вашингтон настояха хилядите арестувани по време на протестите да бъдат освободени. И предупредиха, че президентът Джо Байдън оставя на масата всички варианти за реакция по случая с  Навални.

 

 

Десетки хиляди излязоха по улиците на много градове, за да изразят подкрепа си за Алексей Навални.

„Тези непрекъснати усилия за потискане на правата на руснаците за мирен протест, на събиране и на свободата им на изразяване, арестът на Алексей Навални и репресиите срещу протестите, които последваха, са обезпокоителни признаци за допълнителни ограничения върху руското гражданско общество”, заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.

Масови протести в Русия в подкрепа на Алексей Навални (ВИДЕО)

„Нашият президент си запазва правото да отговори в момент и по начин, по който намери за подходящ”, допълни тя.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.