Инцидентът стана през 2019 г.

Намалиха присъдата на мъжа, който преди година прегази с камиона си 5-годишно момиченце в русенския квартал „Долапите” и избяга. 

Камион уби дете в Русе, шофьорът избяга (ВИДЕО+СНИМКИ)

Върховният касационен съд реши 77-годишият Петко Славов да лежи в затвора три, а не 4 години, които присъди Апелативният съд във Велико Търново. Мотивът на апелативните съдии за по-тежкото наказание е бягството на шофьора от местопроизшествието. Върховните съдии обаче не приели този аргумент, отчели и факта, че детето внезапно е излязло на пътя.

Обвиниха шофьора, прегазил 5-годишното дете в Русе

През ноември 2019 година Петко е карал  по малка квартална улица, при завой със задната част на камиона  е ударил момиченцето, което тичало след кучето си. Детето загинало на място, а шофьорът не спрял. Пенсионерът се призна за виновен, получи съкратен процес и право на по-ниска присъда с една трета от предвиденото наказание.  Към ефективното наказание остава и лишаването от право на шофиране за пет години.

Какви са версиите за инцидента, при който камион уби дете в Русе?

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.