Късно снощи беше съобщено за подкопан участък в района на Градево

Спокойно може да се пътува към Банско, Симитли и Разлог. Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков при посещение в района на с. Градево. Там той провери укрепването на подкопан участък от пътя Симитли – Разлог. От падналите проливни дъждове през януари повърхностните води отнесоха част от банкета на второкласния път в участък от 6 м.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Незабавно е започнало насипване с фракция за укрепване на участъка. Насипът се уплътнява поетапно. След приключване на дейностите ще бъдат монтирани готови стоманобетонни елементи за подпиране на насипа.

Опасно свлачище на пътя за Банско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Възложено е изготвяне на технологичен проект за трайно укрепване на откоса на изкопа. Предстои изграждане на бордюри с регула за отвеждане на повърхностните води.

Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и бализи. Движението се осъществява в двете ленти без ограничения. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация.

Активизира се срутището на пътя към Рилския манастир (ВИДЕО)

Николай Нанков съобщи още, че за укрепване на свлачището по пътя за Рилския манастир проектантите и инженер-геолозите на фирмата изпълнител на проекта „Автомагистрали“ предлагат да се направи 97 м т.нар. тунелна завеса в най-тежката част по протежение на свлачището. Ще се направи тунел с напречни колони, ригели и плоча, за да може да действа като контрафорс, когато има тежки срутищни процеси, така че да не предизвикват нарушаване на пътя и неговото прекъсване. Дейностите ще бъдат извършени без оскъпяване, в рамките на одобрения бюджет за проекта.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.