Температурите ще се понижават

Зимата е тук, а обстановката през следващите часове ще продължи да бъде доста усложнена.

Снежната покривка днес достигна до 14 см в Драгоман, 11 см във Враца, 9 см в София.

През нощта на много места ще има снеговалежи, като най-интензивни ще са те в Централна и Източна България.

Очаква се да започне да се трупа снежна покривка и на изток. Възможно е само за тази нощ тя да стигне до 20 см. Освен това ще духа силен вятър и ще има условия за преспи и навявания.

Утре през деня в Западна България снеговалежите ще отслабват и спират. На изток и в Предбалкана обаче ще продължи да превалява почти през целия ден.

Заради очакваните обилни валежи от нощта, които ще продължават и утре до след обяд, за цялата източна половина на страната са в сила предупреждения от първа и втора степен за опасно време, за силни валежи и силен студен вятър.

Минималните температури в сряда ще бъдат между минус 5 и 0 градуса. Максималните - почти същите, както сутрешните - от минус 2 до плюс 3 градуса.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, които следобед ще отслабват и спират. Ще духа умерен, по откритие части и силен северен вятър.

Температурите ще се понижават.

В четвъртък и петък сутрин ще се задържи сравнително студено с минимални стойности към минус 8 - минус 10 градуса.

В четвъртък ще бъде ветровито с променлива облачност, само в планините и планинските райони ще превалява слабо сняг.

В петък през деня ще започне затопляне, а в нощта срещу събота пак ще завали - на места дъжд, в планините сняг. Възможни са поледици.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.