От АПИ призоваха да се пътува само при необходимост

"Пътната обстановка в Североизточна България се усложнява. Има условия за снегонавявания заради бурния вятър. Обявен е оранжев код за лошо време в 9 области". Това обяви по време на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Видео: "Моята новина"

От АПИ заявиха, че имат готовност за включване на допълнителна почистваща техника. Всички магистрали са проходими при зимни условия. Отпада ограничението за движение на автомобили над 12 тона в Софийска област по АМ „Хемус”. Същата забрана отпада и по направленията София-Русе и София-Варна в областите Ловеч и Велико Търново.

 

Видео: "Моята новина"

Предупредителни кодове за сняг и вятър в половин България

Проходите, с изключение на „Беклемето”, също са проходими при зимни условия. Остават ограниченията за движение в област Смолян по направлението Белово-Юндола и Девин-Михалково. 

„Очакваме снегонавявания в областите - Шумен, Бургас и Добрич. Към момента част от пътя Каварна-Шабла е затворен. Ограничение за движение на МПС-та над 12 тона има на пътя Шумен – Каолиново", заяви директорът на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ инж. Даниел Иваничков.

Редица затворени пътища в страната заради снега (ВИДЕО)

Към момента няма информация за бедстващи хора и закъсали автомобили на територията на страната. Имало е обаче сигнали за паднали дървета и клони.

 

Видео: "Моята новина"

 

 

От "Пътната агенция" призоваха шофьорите да не тръгват на път към Североизточна България и старопланинските проходи. Всички автомобили, които не са подготвени за зимни условия, ще бъдат спирани. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.