Тя взела лекарства, за да намали температурата си, преди да се качи на самолет от САЩ

Китайски съд постанови присъда от една година затвор за жена, скрила, че има симптоми на коронавирус, преди да се качи на самолет за Китай, съобщиха днес държавни медии, цитирани от ДПА.

37-годишната жена е взела лекарства, за да свали температурата си, преди да се качи на самолет от САЩ за Китай през март миналата година, съобщи в."Глобъл таймс".

Пекин затяга мерките преди Китайската нова година и парламентарнатa сесия

Тя съобщила за симптомите си едва след кацането си в Пекин и по-късно дала положителна проба за коронавирус. Близо 63 души, които са били в близък контакт с нея, е трябвало да бъдат поставени под карантина.

Действията на жената са представлявали нарушение на противоепидемичните правила в Китай и са създали сериозен риск от разпространение на вируса, се посочва в решението на пекински съд от миналия октомври, цитирано днес от "Глобъл таймс".

Жената е получила една година затвор и една година пробация за деянието си. В Китай действат едни от най-строгите ограничения срещу коронавируса в света, посочва ДПА.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: БТА