Продуцентът беше осъден на 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство

Развитието около аферата Харви Уайнстайн. Постигнато е споразумение за обезщетяване на 37 от предполагаемите жертви на американския продуцент. Общата сума възлиза на 17 милиона долара.

Съдия от щата Делауер валидира план за обезщетение на жертвите на  продуцента Харви Уайнстийн, като 37 от тях са го приели.

Жертви на продуцента Харви Уайнстийн не приемат плана за обезщетения

Споразумението представлява важен етап в съдебното решаване на аферата, породена от разкритията на в."Ню Йорк таймс" през октомври 2017 година, довели до възникването на движението #MeToo.

Адвокатите на кредиторите на "Харви Уайнстийн къмпани", продуцентското дружество на бившия холивудски магнат, счетоха за приемливи обвиненията на общо 45 жени.

Според клаузите на споразумението, предполагаемите жертви, които се откажат от по-нататъшно съдебно преследване, ще получат цялата полагаема сума. А онези от тях, които приемат споразумението, но възнамеряват да продължат делата, ще имат право само на една четвърт от сумата.

Харви Уайнстийн остана без Орден на британската империя

След приключването на наказателния процес срещу него, бившият холивудски продуцент Уайнстийн беше осъден на 23 години затвор за изнасилване и сексуално посегателство.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.