На място беше изпратен сапьорски екип

Завод на британската компания AstraZeneca в Уелс, където се произвеждат ваксини срещу COVID-19, бе евакуиран частично след получаването на подозрителен пакет, предаде Ройтерс, като се позова на оператора на обекта в град Рексъм.

Би Би Си съобщи, че на място е изпратен сапьорски екип. Местната полиция потвърди, че в завода има инцидент, който все още не е приключил.

AstraZeneca отговори на претенциите на ЕС

AstraZeneca сключи договор с Великобритания за доставка на 100 милиона дози от ваксината, която разработи съвместно с Оксфордския университет, припомня Ройтерс.  Заводът в Уелс осигурява т. нар. капацитет за пълнене и завършване на веригата за доставки на AstraZeneca в Обединеното кралство, което е последният етап на производството и поставянето на ваксини във флакони или спринцовки и опаковането им.

AstraZeneca се съгласи да достави на Великобритания 100 милиона дози от ваксината, разработена от Оксфордския университет, напомня Ройтерс.

СЗО призова за справедливо разпределяне на ваксините срещу COVID-19

В момента компанията участва в спор с Европейския съюз, след като съкрати доставките за блока поради проблеми с производството в нейната белгийска фабрика.

"Заводът в Рексъм получи тази сутрин подозрителен пакет. Всички съответни власти бяха незабавно уведомени и ангажирани", каза компанията, позовавайки се на своето съоръжение извън град Рексъм в Северен Уелс.

"След експертни съвети частично евакуирахме обекта в очакване на цялостно разследване. Безопасността на нашите служители и непрекъснатостта на бизнеса остават от първостепенно значение", се посочва в изявлението на компанията.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА